ADEKORR alapozó és átvonó festék

Akrilátgyanta alapú, korróziógátló pigmenteket tartalmazó alapozó- és átvonó festék

SZÍNVÁLASZTÉK

Fekete és fehér színben elérhető a termék

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Elsősorban alumínium-, horgany és horganyzott felületek festésére használható, de előnyösen alkalmazható acél- és rézfelületek bevonására is. Alkalmazható alapozó festékként, de több rétegben felhordva önmagában is kielégítő védelmet biztosít.

MINŐSÉGI JELLEMZŐK

Külső Homogén eloszlású szuszpenzió
Száradási idők 20 % aktív hígítóval (20 °C-on)
  • Porszáradás 30 perc
  • Teljes átszáradás 24 óra
Kiadósság 8-10 m2/kg
Felhordhatóság: Zzórható, mártható, ecsetelhető
Csomagolás:  0,75 literes és 2,5 literes fém dobozban

HASZNÁLATI JAVASLAT

A bevonásra kerülő acélfelületet Sa 2,5, Sa 1-St 3 fokozatúra, az egyéb fémfelületeket TO tisztasági fokozatúra kell előkészíteni.

A festéket a felhasználás előtt minden esetben alaposan fel kell keverni, majd állandó keverés mellett kb. 20 % Nitrohigítóval lehet a festési konzisztenciát beállítani. A meghígított festéket ecseteléssel, hengerléssel vagy szórással (levegős és airless szórás egyaránt alkalmazható) lehet felhordani. Beltéri igénybevételnél két rétegben felvitt bevonat önmagában is kielégítő védelmet biztosít. Kültérre célszerű három rétegű bevonatot kialakítani. Többrétegű bevonatok az ún. „nedves a nedvesen” módszerrel is felhordhatók 30 perces szikkasztási időkkel. Egyéb bevonati igény esetén az utolsó ADEKORR réteget 2 óra elteltével lehet átvonni.

HIGÍTÁS, ESZKÖZTISZTÍTÁS

Nirohigítóval, vagy észter típusú higítóval

TÁROLÁSI ÉS GARANCIÁLIS IDŐ

Eredeti, zárt csomagolásban a gyártástól számított 24 hónap