ALÁVALÓ™ Korróziógátló alapozó és fedőfesték

 

Az Alávaló (Alkyd-uretán gyanta alapú, levegőn száradó) alapozó és átvonó festék egy olyan korszerű és költséghatékony felületbevonó, amely hatékony korróziógátló és erős vízellenálló képességgel is rendelkezik. Az Alávaló egyúttal a teljes száradást követően dekoratív rugalmas és biztos kopásállósággal rendelkező, selyemfényű filmes fedőréteget biztosít a bevont felületek számára.

Az Alávaló védelmi képessége kettős, hiszen nem csupán erős vízzáró és passzíválló tulajdonsága révén tartja távol a nedvességet a bevont felületektől, de inhibitor technológiájú korróziót megelőző összetevőinek köszönhetően is hatékony kémiai védelemmel rendelkezik. Az Alávaló jól tapad olyan speciális fémfelületen is, mint a horgany vagy más könnyűfémek, amelyek alapozása a legtöbb esetben elengedhetetlen bármely festési munkálatot megelőzően.

Mindezek mellett az Alávaló két rétegben önmagában is alkalmas fedőfesték bevonatként alkalmazva, tekintve, hogy felülete, tartósan rugalmas és kopásálló lesz a teljes száradást követően, amely selyemfényű filmréteget biztosít a bevont felületnek.

Az Alávaló alkalmazása nem csupán fémfelületek védelme érdekében, de olyan vegyes szerkezetű felületeken is javasolt, amelyek fokozott nedvességnek lehetnek kitéve, ezáltal fokozott védelemre szorulnak. Az Alávaló a dekoratív bevonatok alatti rétegekben – közvetlenül az első vonalban – védelmezi a felületeket a nedvesség kártékony hatásaitól.

Kiszerelések: 0,75 l és 2,5 l fémkannában.

Színválaszték: Fekete, szürke, krém és vörös.

Hígíthatóság: A termék általában nem igényel további hígítást, ugyanakkor egyedi igény esetén háztartási lakkbenzinnel hígítható.

Száradási idők: – porszáradás kb. 35-40 perc – teljes átszáradás kb. 2 óra

Kiadósság: kb. 8 m2/ liter

VOC tartalom: EU határérték a termékre („A”/”i”): 500 g/l (2010) Az Alávaló legfeljebb 500 g/l VOC-t tartalmaz.

Az ALÁVALÓK

SZÜRKE SOREN

A szürke zóna mindennapjaink része. A szürkeség pedig Søren területe. Ott rejtőzhet a kezelt fémfelületeken, bármilyen festék alatt. Márpedig, ha egyszer megtapadt, akkor ott is marad.

Teszi a dolgát és megvédelmezi a fémet. Rejtve munkálkodik, ahogy egy vérbeli szürke. A fényes fedés esztétikáját nem értheti, így azt a festékekre hagyja. Neki csupán egyetlen feladata van, meggátolni a korróziót.

Szürke Søren pontosan ezt teszi. Szürkén és észrevétlen, akár a fedőfestékek több „nemzedéke” alatt.

 

FEKETE FRANK

 

A fekete melós. Nem csillanhat rajta dicsfény sem. Fekete a fém, amihez nem tapadhat rozsda. Ilyen az alávaló Fekete Frank munkája.

Olyan fekete, mint az univerzum legsötétebb titkai. Soha nem engedi ki a fémfelületeket sötét szorításából, még akkor sem, ha a legvidámabb színeket hordják is fel rá.

A Fekete Frank ott fog lapulni a rétegek alatt és kérlelhetetlen elszántsággal a rozsdásodás minden küzdelme csupán fekete napot hoz a korrózió számára.

KRÉM KIRILL

Az alávaló Krém Kirill az Alávalók krémje. Fehér, de törtfehér. Krém, de kemény. Másoknak divatos Begie.

Egy azonban biztos, hogy Kirill nem engedi a csúf rozsdát megtelepedni krémes birodalmán. Kirill fess, ám nem feltűnő. Úgy alapoz, hogy az akár már egyúttal festés is.

Munkája akkor is megnyerő, ha nem lapul meg fedőfesték alatt. Krém Kirill hatékony védelmet biztosít minden fémfelületnek. Kirill az elegáns alávaló.

VÖRÖS VLAD

Az alávaló Vörös Vlad matt és vörös, akárcsak a rozsda. De ez a vörös veszedelem csak a korrózió számára fenyegetés.

Ha egy fémfelületre Vlad oltalmazó skarlát leple ráterül, az észrevétlen megbújik bármilyen fedőréteg alatt és útját állja a korróziónak. Vlad nem csupán védelmez, de irgalmatlanul leszámol a rozsdával.

Vörös Vlad végleges válasz a korrózióra.