BUDAPRIMER™ hegeszthető korróziógátló alapozó

Egykomponenses, epoxi gyantával kombinált polivinilbutirál alapú, passzíváló hatású pigmenteket és foszforsavat tartalmazó hegeszthető műhelyalapozó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A BUDAPRIMER™ mindenféle fémfelület (acél, alumínium, horgany, réz stb.) alapozó védelmére alkalmas. A BUDAPRIMER™-rel bevont vas és acél felület hegeszthető, a bevonat előzetes eltávolítása nélkül. Kimagasló eredménnyel alkalmazható fémfelületek átmeneti védelemi céljára is.

SZÍNVÁLASZTÉK

Szürke / fekete / vörös / krém színekben elérhető a termék.

MINŐSÉGI JELLEMZŐK

Külső Homogén eloszlású szuszpenzió
Kifolyási idő Min. 40 sec. (20°C-on, mérőpohár 4-el)
Szemcsefinomság 20 µm
Nem illó anyag Min. 40 % (120°C, 1 óra)
Száradási idők
  • Porszáradás kb. 40 perc
  • Teljes száradás (20°C.on)  kb. 1 óra
Átfesthetőség
  • Önmagával porszáradás után
  • Átvonó festékekkel a teljes átszáradás után
Bevonat megjelenése Egyenletes, matt
Kiadósság 8-10 m2/kg
Felhordhatóság: Szórható, mártható, ecsetelhető
Csomagolás:  0,25 , 0,75 literes és 2,5 literes fém dobozban,  illetve bruttó 25 kg-os ónozott acéllemez kannában

 

HASZNÁLATI JAVASLAT

Alkalmazása előtt az alapozót gondosan felkeverve homogenizálni kell. A doboz tartalma felhordásra alkalmas, hígítása nem szükséges. Az eszközök tisztítására BUDAPRIMER™ hígító, vagy nitro hígító alkalmazható. A fémfelületeket a termék alkalmazása előtt oxidmentesíteni majd zsírtalanítani kell.

A rozsdagátló alapozó alkalmazása esetén nem javasoljuk felületkezelő (pl. foszfátozó) szerek használatát, mert ez, a tapasztalatok szerint egyes esetekben tapadási elégtelenséget okozhat.

A javasolt száraz rétegvastagság 20-25 mikron, ami egy réteg felvitelével elérhető. Hegesztés esetén a javasolt rétegvastagság max. 20 mikron.

A BUDAPRIMER™-rel bevont felület a felhordást követő 1 óra elteltével, a felmaródás veszélye nélkül átfesthető a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható festékkel. A tiszta klórkaucsuk és a vinilkopolimer alapú termékek esetén célszerű próbafestéssel meggyőződni az alkalmazhatóságról.

A 20-25 mikron vastag BUDAPRIMER™ bevonat hazai, illetve mérsékelt égövi klímaviszonyok mellett 3-6 hónapig nyújt védelmet, fedett helyen való tárolás esetén.

HIGÍTÁS, ESZKÖZTISZTÍTÁS

Felhasználásra alkalmas állapotban kerül forgalomba. Az esetlegesen besűrűsödött festék hígításához  és eszköztisztításhoz Nitro hígítót lehet használni.

TÁROLÁSI ÉS GARANCIÁLIS IDŐ

Eredeti, zárt csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónap.

 

BUDAPRIMER™ korróziógátló alapozó biztonságtechnikai adatlap letöltése