Hőálló ezüst 250°C-ig

Speciálisan módosított alkidgyanta bázisú, alumíniummal pigmentált, hőálló festék. Bevonata még tartós hőhatás esetén sem sárgul.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Max. 250°C hőhatásnak kitett vas- és acél-, továbbá színesfém felületek bevonására. Már egy rétegben felhordva is megvédi a hőhatásnak kitett felületeket a korróziós hatásokkal szemben. Mindazon esetekben célszerű az alkalmazása, ha a festendő tárgy méreténél fogva nem teszi lehetővé hőre keményedő festékek alkalmazását. A fentieken túl alkalmazható a fent felsorolt felületek normál hőmérsékletű igénybevétele esetén is, korróziógátló és díszítő jellegű festésre.

SZÍNVÁLASZTÉK

Ezüst színben elérhető a termék.

MINŐSÉGI JELLEMZŐK

Külső Homogén eloszlású szuszpenzió
Kifolyási idő Min. 22 sec. (20°C-on, mérőpohár 4-el)
Nem illó anyag Min. 40 % (120°C, 1 óra)
Száradási idők
  • Porszáradás  kb. 45 perc
  • Rétegenként 2 óra
  • Teljes átszáradás 24 óra
Átfesthetőség Önmagával 2 óra száradás után
Bevonat megjelenése Fényes
Kiadósság 10-12 m2/liter rétegenként
Felhordhatóság: Szórható, ecsetelhető
Csomagolás:  0,25 , 0,75 literes és 2,5 literes fém dobozban,  illetve bruttó 25 kg-os ónozott acéllemez kannában

HASZNÁLATI JAVASLAT

Festés előtt a felületeket mindenféle szennyeződéstől (rozsda, olaj, por stb.) meg kell tisztítani, a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. A doboz tartalmát a festés megkezdése előtt minden esetben alaposanfel kell keverni. Ezt célszerű használat közben is többször megismételni. Felvihető ecseteléssel vagy szórással, igény szerint 1 vagy 2 rétegben. Ecseteléshez hígítás nélkül is használható, a szórási konzisztencia aromás hígítóval állítható be. Több réteg felvitele esetén az egyes rétegek között kb. 2 óra száradási időt kell biztosítani. A festett felületek a teljes átszáradás, azaz az utolsó réteg felhordása után 24 óra múlva vehetők igénybe.

HIGÍTÁS, ESZKÖZTISZTÍTÁS

Aromás hígítóval.

TÁROLÁSI ÉS GARANCIÁLIS IDŐ

Eredeti, zárt csomagolásban, a gyártástól számított 18 hónap.

Hőálló ezüst T250°C festék biztonságtechnikai adatlap letöltése