Neptun favédő lazúr

NEPTUN FAVÉDŐ LAZÚR

Különleges hatóanyagokat és fényálló pigmenteket tartalmazó fakonzerváló anyag. Véd a gomba és rovarkártevők ellen.

Alkalmazása: Kültéri építőipari faszerkezetek konzerválására, dekoratív bevonására szolgál.

Megelőző védelmet nyújt kékpenész és más farontó gombák, továbbá rovarok ellen. A sötétebb színárnyalatok kiszűrik a napsugárzás fát roncsoló ibolyántúli összetevőit. Beltérben csak tartószerkezetek vagy nedves helyiségek faanyagának védelmére javasolt.

Lakóhelyiségekben, ahol száraz légtér feltételezhető, a favédőszerek használata felesleges és indokolatlan. Használata nem javasolt továbbá gyermekbútorok, gyermekjátékok festésére, továbbá méhkasok, hajtató- és üvegházak fa részeinek védelmére.

Korábban festett, vagy lakkozott felületekre – mivel a beszívódás akadályozott – nem javasolt a felhordása azonban jól megfelel korábban Xyladecorral festett fafelületek felújító festésére.

Színválaszték: színtelen, fenyősárga, gesztenye, mahagóni, teak, dió, paliszander

Csomagolás: 0,75 literes fémdobozba, valamint 2,5 literes és 25 literes ónozott kannába

Felhasználási javaslat: A védendő faanyagot célszerű NEPTUN Impregnáló alapozóval kezelni, majd annak teljes beszívódása, száradása (kb. 24 óra) után célszerű felhordani a NEPTUN Favédő lazúrt. Fontos, hogy a kezelendő faanyag nedvességtartalma maximum 15 % lehet!

A festés megkezdése előtt a tároló edényzet tartalmát alaposan fel kell keverni, de használat közben is célszerű ezt többször megismételni.

A lazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, tovább hígítani nem szabad!

A festendő felületre felhordható ecsettel vagy mártással. Szórással felvinni TILOS!

A megfelelő védőhatás kialakításához a NEPTUN Favédő lazúr – t minimum 2 rétegben kell felhordani. A második, ill. a harmadik réteg tapintásra száraz felületre hordhatók fel.

Nagyértékű faszerkezetek (pl. faházak) védelmére a sötétebb színárnyalatokat célszerű alkalmazni minimum 2, illetve igen erős igénybevétel esetén 3 rétegben.

Kiadósság: a fa fajtájától függően 8-10 m2/liter rétegenként

Eszköztisztítás: Lakkbenzines hígítókkal

Tűzveszélyességi besorolás: II. fokozat; Tűz- és robbanásveszélyes!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és napfénytől távol

Minőségmegőrzési idő: Eredeti, zárt csomagolásban a gyártástól számított 18 hónapig