A BUDAPRIMER™ története

A BUDAPRIMER rozsdagátló alapozó RÓLUNKtörténete több mint 40 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az első forgalomba hozatali engedély kérelmet 44 évvel ezelőtt, 1976 októberében adták be az illetékes hatóságoknak, az engedélyt pedig meg is kapta a BUDAPRIMER rozsdagátló alapozó termék 1977 év elején a hozzá tartozó higítóval együtt.

Napjainkban a legnépszerűbb színváltozat a szürke, azonban – valószínűsíthetően a 70-es 80-as évek igényeinek megfelelve – a vörös színnel indult a gyártás, a többi szín csak jóval később került a piacra. Kezdetben a BUDAPRIMER korróziógátló alapozó 3 féle összetételben került a piacra, igazodva az akkori ipari felhasználási igényekhez, valamint a lakossági felhasználási módokhoz. 1988-ig a felhasználás főleg ipari felhasználást jelentett, a Hajógyár, Ikarus, MÁV Járműjavító használta fel a legyártott mennyiségek jelentős részét.

A 80-as évek végén, 90-es évek elején az akkori piaci igényekhez igazodva bevezetésre kerültek a fekete és a szürke színek , majd legvégül a krém színben is forgalomba került a termék.

A 2000-es évek után már csak az aktuális szabályozásoknak kellett megfeleltetni a terméket, illetve az oldószer összetételt változtattuk meg, hogy kevésbé legyen tűzveszélyes a termék.

2019 év végével A BUDAPRIMER rozsdagátló alapozó új külső design-t kapott, valamint 2020 elejével bevezetjük a piacra a 0,25 literes kiszerelést és az aerosolos változatot is.

IDŐVONAL:

       1976 Első forgalomba hozatali engedély elindítása

       1977 Budaprimer gyártás indulása vörös színben, több féle összetételben:

                 – ipari felhasználáshoz 2 féle + lakossági  összetétel

       1988 Szín bővítés: fekete színű Budaprimer gyártás indulása

       1990 Színválaszték bővítése szürke színnel

       1992 Színválaszték bővítése krém színnel

       2006 Alkotóelem kiváltása egészségügyi szempontok miatt

                – oldószer összetétel megváltoztatása: kevésbé tűzveszélyes termék

       2009 Környezetre ártalmas korróziógátló pigment kiváltása

       2019 Új csomagolás, modern, a kor követelményeinek megfelelő design

       2020 0,25 literes kiszerelés és a Budaprimer spray bevezetése a piacra